Luis, Suarez, boos, schorsing, WK voetbal, Brazilië 2014De ster speler van Uruguay, die tijdens zijn de wedstrijd Uruguay - Italië de Italiaanse verdediger Giorgio Chiellini in zijn schouder beet, wordt flink gestraft door de FIFA. Luis Suarez heeft een schorsing opgelegd gekregen van 4 maanden en 9 interlands van Uruguay. Ook heeft het parade paardje van Uruguay een boete van ruim 80.000 euro gekregen.

Tijdens de vier maanden dat Suarez geschorst is, mag hij geen enkele actie ondernemen gerelateerd aan professioneel voetbal. Naast het niet mogen spelen van wedstrijden en niet mogen trainen betekent dit ook een stadion verbod. De negen interland waarvoor Suarez geschorst is betreffen alleen wedstrijden van Uruguay, zo zal Suarez zeker dit WK niet meer in actie komen, en zal hij daarna ook nog wedstrijden van Uruguay missen.

Naast de directe gevolgen, opgelegd door de FIFA, zal Suarez nog verder moeten boeten voor zijn wangedrag. Geïnteresseerde topclub Barcelona en sponsor Adidas hebben beide aangegeven hun zaken met Luis Suarez op een lager pitje te zetten, Adidas gaf ook aan Suarez tijdens dit WK niet meer te gebruiken voor marketing doeleinden.

Al is de hele wereld al op de hoogte van de schandalige actie van Luis, ontkennen zijn fans in Uruguay alles. Zelfs de president van Uruguay neemt het op voor Suarez, hij geeft aan het niet gezien te hebben.

Suarez zelf schijnt de ernst van zijn actie niet in te zien en meent zelfs dat hij tegen de schouder van de Italiaan aan botste.

Een sportief WK

De FIFA hoopt dat de rest van dit WK op een sportieve wijze zal verlopen. Na de straf van Suarez zullen potentiele onsportievelingen zich wel twee keer bedenken voor het maken vaan een dergelijke overtreding. Ben jij ook een fan van sportief voetbal, en wil je dit laten zien aan de wereld? Kijk dan even op ShirtsofHolland.com voor het ultieme supporterswapen.