Strootman Boos

Ondanks dat Kevin Strootman zelf geen deel uit zal maken van het Nederlands elftal tijdens het WK. geeft hij aan vertrouwen te hebben in de huidige selectie. Namen zoals “Arjen Robben”, “Wesley Sneijder” en “Raphael van der Vaart” komen voorbij wanneer Strootman het heeft over spelers die een wedstrijd kunnen beslissen.

Strootman geeft toe dat de vooruitzichten er in 2010 beter uitzagen, maar benadrukt daarnaast vooral de kwaliteit van de Nederlandse selectie zoals die nu is.

"We zijn goed door de kwalificatie heen gekomen, maar op het WK speel je tegen goede landen. We hebben een goed team als we collectief goed zijn.", aldus Strootman.

Strootman niet naar WK

Wanneer hij het over het WK heeft, is de pijn nog duidelijk aanwezig bij Kevin Strootman. De middenvelder van AS Roma raakte bij een duel tegen Napoli zwaar geblesseerd aan zijn knie en ziet hierdoor het WK tussen zijn vingers door glippen. "Alles was kapot. Dan stort je wereld wel even in", zo waren de woorden van een in gedachte verzonken Kevin Strootman. Na een succesvolle reconstructie van de voorste kruisbanden moet Kevin zes tot negen maanden revalideren tot volledig herstel. Strootman geeft aan het als een geluk te zien dat er geen twijfel bestaat over het ‘net wel of net niet’ halen van het WK, zodat hij zich volledig kan richten op zijn herstel.

Bondscoach Louis van Gaal heeft al aangegeven het een dramatisch verlies te vinden voor het Nederlands elftal. Ook Arjen Robben liet bij een interview met de NOS weten het verschrikkelijk te vinden voor Kevin Strootman, die in de vorm van zijn leven een WK moet missen.