Nu de laatste voorselectie bekend is gemaakt door Bondscoach Louis van Gaal blijven er natuurlijk nog een aantal vragen onbeantwoord. Ten eerste; “Wie worden de gelukkige 23 die mee mogen naar Brazilië?”. Ten tweede; “Hoe ziet het Nederlands Elftal er dan uit?”.


Jacobus (Co) Adriaanse, die onder meer teams heeft getraind als Ajax, FC Twente, FC Porto en Red Bull Salzburg, heeft in een interview met de NOS zijn mening gegeven over de kansen van het Nederlands elftal. Ook heeft Co Adriaanse zijn favoriete opstelling gedeeld, uitgaande van de 5-3-2 formatie waarmee van Gaal wil gaan spelen.


Opstelling OranjeNu de laatste voorselectie bekend is gemaakt door Bondscoach Louis van Gaal blijven er natuurlijk nog een aantal vragen onbeantwoord. Ten eerste; “Wie worden de gelukkige 23 die mee mogen naar Brazilië?”. Ten tweede; “Hoe ziet het Nederlands Elftal er dan uit?”.

Co Adriaanse ziet Kongolo en Janmaat als backs die van achter op kunnen komen om zo de druk te vergroten. Daley Blind kan met deze opstelling ook mee in de aanval.

Sneijder heeft op deze manier genoeg steun in de rug, en tegelijk de mogelijkheid om te passen en te scoren. Van Persie en Robben vindt Co een logische keuze en noemt deze de beste spitsen die we hebben.

Co Adriaanse ziet kansen

Dat we in een zeer sterke poule terecht zijn gekomen dat is wel duidelijk, toch ziet Co Adriaanse kansen. Volgens Adriaanse is het systeem waarmee we spelen zeker goed voor een gelijkspel tegen Spanje. Vervolgens moeten we van Australië kunnen winnen en minstens een gelijkspel behalen tegen Chili. Dit zou resulteren in een tweede of eerste plek in de poule. Ook lijkt het meneer Adriaanse geen ramp om in de tweede ronde Brazilië tegen te komen. “Als je wereldkampioen wilt worden kan je Brazilië beter voortijdig treffen dan in de finale”, aldus Co Adriaanse.

Hoe de uiteindelijke opstelling van Van Gaal er ook uit zal zien, Nederland staat achter oranje. Heb jij nog geen oranje outfit in huis? Bij ShirtsofHolland hebben we mooie T-shirts en overhemden van hoogwaardige kwaliteit, allemaal in een oranje thema. Het supporters wapen voor het WK.