Vanavond speelt het Nederlands elftal haar laatste wedstrijd voor het WK in Brazilië. Nederland neemt het op tegen Wales. Wales heeft zich dit jaar niet voor het WK voetbal in Brazilië weten te plaatsen.

Vanavond om 20:30 is de aftrap in Amsterdam Arena. Dit is de zevende keer dat Nederland en Wales tegenover elkaar staan. Zes keer eerder wist Nederland van Wales te winnen en we verwachten dan ook niets anders dan dat dat vanavond weer gaat gebeuren. De laatste keer was dit in 2008 waar Nederland onder leiding van bondscoach Marco van Basten met 2-0 heeft gewonnen. De grootste overwinning op Wales was in 1996 onder leiding van Guus Hiddink. Nederland wist met 7-1 te winnen.

Opstelling

Bondscouch Louis van Gaal wil deze wedstrijd met een andere opstelling spelen dan de voorgaande twee wedstrijden tegen Ghana en Ecuador. Van Gaal wil deze wedstrijd namelijk spelen in een 4-4-2 opstelling.

Voorgaande wedstrijden heeft Oranje gespeeld in een 5-3-2 opstelling, maar deze keer wijkt de bondscouch hiervan af. De bondscouch wil zich voorbereiden op de wedstrijd tegen Australie waar hij waarschijnlijk ook een 4-4-2 opstelling toe wil gaan passen. In deze 4-4-2 tegen Wales zal Daley Blind van de verdediging doorschuiven naar het middenveld en zal Leroy Fer de plek overnemen van Jonathan de Guzman.

De spelers zullen waarschijnlijk als volgt worden opgesteld:

Doelman: Cillessen
Verdediging: Janmaat, De Vrij, Vlaar en Martins Indi
Middenveld: Fer, De Jong, Sneijder en Blind
Aanval: Robben en Van Persie

Nederland-Wales