Oefenwedstrijd Ghana, definitieve selectie, Nederlands elftal, WK 2014 BraziliëMorgen zal de één-na-laatste oefenwedstrijd van het Nederlands elftal plaatsvinden, voordat het WK voetbal in Brazilië van start gaat. Deze wedstrijd tegen Ghana zal worden gespeeld in de Kuip om 20:30. In 2010 hebben deze twee teams het voor het laatst tegen elkaar opgenomen. Nederland won toen met 4-1.

Deze oefenwedstrijd wordt de eerste keer dat Nederland in het nieuwe uit-tenue speelt. Dit blauwe shirt staat deels in teken van de campagne ‘Voetbal voor water’. Ook refereert het uit-tenue naar de officiële koninklijke vlag, die blauw met oranje is.

Definitieve selectie Nederlands elftal

Morgen vóór de wedstrijd tegen Ghana zal bondscoach Louis van Gaal de definitieve selectie bekendmaken voor het Nederlands Elftal. 20 veldspelers en 3 keepers zullen meegaan naar het eindtoernooi in Brazilië. Eerder werd al bekend dat van der Vaart niet mee gaat vanwege een verrekte kuitspier die hij eerder deze week opliep. De plek van Raphael van der Vaart zal waarschijnlijk worden overgenomen door Georgino Wijnaldum.

Ook zal meer duidelijkheid komen over de uiteindelijke opstelling van Oranje op het WK. Van Gaal wil deze oefenwedstrijd namelijk spelen als een officiële wedstrijd van het WK, en hierbij hoort de officiële opstelling die wij op het eindtoernooi gaan gebruiken.