Huntelaar

Dankzij de geweldige actie van Welsey Sneijder en de schitterende penalty van Klaas- Jan Huntelaar tegen Mexico afgelopen zondag, heeft Nederland zich geplaatst voor de kwart finale op zaterdag 5 juni.


Het bleef lang spannend en ik denk dat vele de hoop misschien al een beetje hadden laten varen. Maar door de geweldig actie van Huntelaar om de bal terug te kopen richting Sneijder die hem er vervolgens als een komeet in het doel schoot…wauw. De sfeer sloeg om en we hadden weer hoop. Toen we dankzij Robben in de blessure tijd een penalty kregen en Huntelaar deze strak afmaakte was het zeker, we zijn door naar de kwart finales.


Die zelfde avond speelde Costa Rica tegen Griekenland. Het bleef 1-1 en dus werd de wedstrijd door strafschoppen beslist. Costa Rica won met 5 tegen 4 en dus neemt Nederland het zaterdag 5 juni 22:00 Nederlandse tijd op tegen deze ploeg.

Eerste keer in de geschiedenis

Nooit eerder in de geschiedenis heeft het Nederlands elftal het tegen Costa Rica opgenomen. Het is dus afwachten, eigenlijk net als bij elke wedstrijd, wat er gaat gebeuren. Costa Rica plaatste zich in een poule met Uruguay, Italië en Engeland als groepswinnaar voor de achtste finales. Het zal dus wederom een zware wedstrijd worden. Robben en Sneijder zeiden er het volgende over

“Costa Rica is een goede ploeg. Ze zaten in een moeilijke groep. Niet veel mensen hadden verwacht dat zij tot de volgende ronde zouden doordringen. Het wordt voor ons weer een moeilijke wedstrijd. We moeten na de wedstrijd van Mexico 100% scherp zijn voor zaterdag tegen Costa Rica.”

Voor de Jong is het helaas over en uit

Nederland zal het de rest van het WK helaas zonder Nigel de Jong moeten doen. de 29- jarige middenvelder liep tijdens de wedstrijd Nederland- Mexico een liesblessure op. De blessure zal zo een twee tot vier weken duren. Tot die tijd revalideert hij samen met Oranje. Hij zal een groot gemis zijn voor het Nederlands elftal tijdens de wedstrijd tegen Costa Rica.