Eindelijk is er duidelijkheid over onze tegenstander in de achtste finale. Na de wedstrijden van maandag is Brazilië toch de sterkste gebleken uit poule A, en wij de sterkste uit poule B. Dit betekent dat wij een directe confrontatie met Brazilië in ieder geval uit kunnen stellen en misschien zelfs totaal vermijden.

Nederland - Mexico

Zondag 29 Juni zullen wij het op moeten nemen tegen Mexico, welke zich heeft weten te plaatsen door verdient 3-1 van Kroatië te winnen. Al kan Nederland blij zijn dat het niet tegen Brazilië hoeft te spelen, moeten we ook oppassen tegen Mexico. Mexico is een goede ploeg met vastberaden spelers. De keeper van Mexico, Guillermo Ochoa, heeft al bewezen in bloedvorm te zijn door de nul te houden in de wedstrijd tegen Brazilië.

Ook ons verleden tegen Mexico is gunstig maar niet overtuigend. Wij hebben zes keer eerder tegen Mexico mogen spelen, en hebben drie keer gewonnen, twee keer verloren, en één keer gelijk gespeeld. De meest recente wedstrijd tegen Mexico hebben we afgesloten met een 2-1 in ons voordeel, in deze wedstrijd heeft Robin van Persie twee keer gescoord.

Wil jij het Nederlands elftal ook toejuichen in een mooi oranje tenue. Kijk dan voor het nieuwe supporterswapen eens op shirtsofholland.com. Zo bleef je het oranje moment in stijl.