Aftreden Koningin Beatrix - Oranje Kleding

Alles over het aftreden van Koningin Beatrix. Wilt u meer weten over het aftreden van Koningin Beatrix en weet u al wat u als oranje kleding zult aantrekken?

Aftreden Koningin Beatrix

Beatrix Wilhelmina Armgard (geborden te Baarn, 31 januari 1938), is prinses van Oranje-Nassau en prinses van Lippe-Biesterfeld. Sinds 30 april 1980 is zij regerend Koningin der Nederlanden. In de ochtend van 30 april 1980, om 10:06, ondertekende koningin Juliana in het Paleis op de Dam te Amsterdam, de akte van abdicatie en was Beatrix formeel koningin. 's Middags werd zij in de Nieuwe Kerk, tijdens een plechtige zitting van de Staten-Generaal en in het bijzijn van vertegenwoordigers van Europese vorstenhuizen, ingehuldigd als Koningin der Nederlanden.

Huldiging Koning Willem Alexander 30 april 2013

Op 28 januari 2013 maakte ze bekend dat ze op 30 april 2013 het koningschap overdraagt aan haar zoon prins Willem-Alexander van Oranje-Nassau. Op 30 april 2013 is het dus zover en wordt de combinatie gevierd van: het aftreden van Koning Beatrix, het aantreden van de Koning Willem Alexander en natuurlijk Koninginndag dat daarna misschien verder zal gaan als Koningsdag? 

Tijd voor een feestelijk overhemd: hét oranje overhemd van 2013

Wat trekt u aan op deze speciale dag? Het is tijd voor een stijlvolle, 100% katoenen overhemden met een rood-wit-blauwe bies in de boord en afgewerkt met mooie oranje stiksels en typisch Hollandse details zoals een schitterend geborduurde leeuw. Ideaal voor oranje feesten zoals koninginnedag, olympische spelen, EK/WK voetbal, bedrijven en evenementen. De pasvorm van het overhemd is licht getailleerd, Modern Fit met een modieuze ‘Italian spread’ boord.

Oranje kleding

ShirtsofHolland overhemden zijn verkrijgbaar in de basiskleuren oranje, wit en donkerblauw. Dit jaar zijn onze overhemden en shirts op allerlei oranje evenementen gespot - werkelijk een succes! Direct alle oranje kleding bekijken.

Koning Willem Alexander Oranje overhemdOranje kledingPost your comment

ShirtsofHolland